Hádzanári Prešova pocestujú do Szegedu v úlohe outsidera

14.03.2014 Prešov

Prešov 14. marca (TASR) - Hádzanárov Tatrana Prešov čaká v sobotu zápas 4. kola C-skupiny Pohára EHF na ihrisku celku Pick Szeged. Jasným favoritom súboja je špičkový tím maďarskej ligy, ale ak si chce slovenský majster zachovať reálnu šancu na postup do ďalších bojov, mal by bodovať. Duel sa hrá od 18.30 h.

Generálku absolvovali "zeleno-bieli" v stredu. V zápase SEHA GSS League zdolali HC Metalurg Skopje 27:22, keď ich oslabený súper potrápil najmä v prvom polčase. Tatran odcestoval do Szegedu v piatok už o šiestej ráno, večer čakal zverencov kormidelníka Petra Hatalčíka tréning v dejisku zápasu. "Absolvovali sme už aj dlhšie štreky," povedal na margo šesťhodinovej cesty hrajúci asistent trénera Alexander Radčenko.

Najskúsenejší v kádri Šarišanov "matematiku" v C-skupine dobre ovláda. Szeged je bez straty bodu jej lídrom a pred tromi týždňami vyhral v Prešove 31:29. V odvete bude teda Tatran v úlohe outsidera. "Vždy sa začína od 0:0 a vždy šanca na úspech žije. No musíme mať ozaj vydarený deň. Chvalabohu, už nás netrápi absencia pivotov. Nesmieme ale zahadzovať šance. Keď sa tomu vyhneme, budeme živiť nádej na dobrý výsledok." Spokojnosť po stretnutí v Szegede bude vtedy, "keď vyhráme aspoň o pol gólu," naznačil ambície rodák z Krasnodaru Radčenko.

Pravý krídelník Tomáš Urban tvrdí, že sa na silného súpera pripravovali veľmi poctivo: "Pozreli sme DVD záznamy. Šanca žije, aj keď nie veľká. Treba tam vyhrať a potom sa uvidí. Síl síce na rozdávanie už nemáme, no určite necháme na maďarskej palubovke bojovné prešovské srdce. Favorit súboja je jasný, ale lopta je guľatá."

C-skupina - program 4. kola:

sobota o 16.00 h: HBC Nantes - IFK Kristianstad

sobota o 18.30 h: Pick Szeged - Tatran Prešov

/rozhodujú: A. Konjičanin a D. Konjičanin (obaja BaH)/

tabuľka C-skupiny:

1. Pick Szeged 3 3 0 0 85:79 6

2. HBC Nantes 3 2 0 1 91:78 4

3. TATRAN PREŠOV 3 1 0 2 93:98 2

4. IFK Kristianstad 3 0 0 3 76:90 0
 

Vyberte región